skip to Main Content

Heidi Lubbers stelt zich voor:

Na mijn studie Facilitaire Dienstverlening ben ik begonnen bij Start People in Groenlo. Ruim 12 jaar heb ik als Senior Intercedent gewerkt bij diverse kantoren in de Achterhoek. In deze periode heb ik vele productiebedrijven, productieprocessen en functies binnen de regio leren kennen.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het UWV, waar ik de functies van Werkcoach en Adviseur werkgevers dienstverlening vervuld heb. Als werkcoach hielp ik mensen bij het vinden van passend werk. Eenmaal in een baan begeleide ik de werknemer bij de dagelijkse gang op werkvloer. In de rol van Adviseur Werkgeversdienstverlening adviseerde ik werkgevers over subsidievraagstukken, reorganisaties en vacatures.

Vanaf 2012 ben ik  Loopbaancoach bij Symbus Personeelsdienst. In deze rol begeleid ik mensen in het ontdekken van hun kwaliteiten en loopbaanwensen. Vervolgens help ik hun bij het vinden van een nieuwe baan. In deze rol hebben niet alleen ik, maar ook mijn kandidaten en klanten, voordeel van mijn netwerk en opgebouwde (UWV)kennis.

Naast Loopbaancoach ben ik ook re-integratiecoach en begeleid ik Spoor 2 kandidaten. In opdracht van werkgevers coach ik medewerkers die (mogelijk) niet in hun oude functie en binnen hun eigen bedrijf kunnen re-integreren. Hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt in de (financiële, sociale, praktische) consequenties voor medewerkers én bedrijven van ziekte, ongeval of arbeidshandicap. Deze consequenties leveren voor beide partijen tal van vragen op. Om hier nog beter antwoord op te kunnen geven én om mezelf te blijven ontwikkelen ben ik in 2018 gestart met de opleiding tot Arbeidsdeskundige. Op dit moment geef ik uitvoering aan het advies van een Arbeidsdeskundige, maar straks kan ik het advies met betrekking tot belastbaarheid en arbeidsmogelijkheden zelf opstellen.

Het volgen van de opleiding is best pittig naast een dynamische baan en een gezin, maar het levert me ook heel veel op! Bovendien, in goed Achterhoeks, “practice what you preach!”. In mijn werk ben ik voortdurend in gesprek over duurzame inzetbaarheid, dus mag mijn eigen inzetbaarheid ook wel aandacht hebben!

Wat maakt mijn werk zo leuk?

  • De dynamiek, de afwisseling in contacten, het samenbrengen van loopbaan- of re-integratie kandidaten en bedrijven;
  • De inhoudelijk soms best complexe re-integratie-, arbeidsdeskundige – en sociale zekerheidsvraagstukken waar ik mijn tanden in kan zetten;
  • Mijn jarenlange contacten met bedrijven in de regio, het ‘de boer op gaan’ om echt te snappen wat er binnen deze bedrijven gebeurt.

Specialiteit/deskundigheid:
Outplacement- en re-integratie trajecten, testen en loopbaanadvies, kennis van sociale zekerheid en de balans tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting.

Mijn collega’s omschrijven mij als: 
Aanpakker, actie- en doelgericht, grondig, alert, nuchter, to the point, netwerker, toegankelijk en gezellig.

Back To Top